Annewil Jansen in Kulturhus Kruidenwijk

Na een onderbreking van ruim anderhalve maand is er weer kunst te zien in Kulturhus Kruidenwijk in Nijverdal. Vanaf 6 september 2012 tot het eind van dit jaar presenteert Hof der Wonderen schilderijen van Annewil Jansen.

Annewil Jansen woont zelf in de Kruidenwijk en speelt dus een thuiswedstrijd. Ze volgde de docentenopleiding schilderen / tekenen aan Hogeschool Windesheim en bezocht daarna diverse masterclasses van onder meer Henk Pietersma, Willem Zijlstra en Manon Hilverda.

De laatste jaren schildert ze voornamelijk abstracte landschappen en houdt zich bezig met thema’s op het snijvlak van natuur en religie. Indrukken, opgedaan op verschillende reizen naar bijvoorbeeld Rome of Ierland worden later in het atelier verwerkt. Het opnieuw ordenen van kleur en vorm schept nieuwe ruimten met een geheel eigen sfeer. Bomen worden kathedralen en omgekeerd. Dit proces van scheppen en herscheppen gaat net zolang door tot er een poëtische lading ontstaat. Pas dan is het af, en mag u het zien.

In tegenstelling tot een galerie kent het Kulturhus geen vaste openingstijden. Het recept is simpel: is er wat te doen in het Kulturhus, dan is de kunst ook te zien. Uiteraard is de beheerder altijd bereid om het licht in de zaal voor u aan te doen.