Expositie Mensbeeld in Hof der Wonderen

Vanaf vrijdag 8 februari tot en met zaterdag 16 maart kunt u genieten van ‘Mensbeeld’ in  Hof der Wonderen. Deze expositie bestaat uit schilderijen van Hens Runhaar en foto’s van Willem Wernsen.

Hens Runhaar (Goor 1945) schildert de laatste jaren vooral geëngageerde portretten. Zo maakte hij series van geweldslachtoffers. Voor ‘Mensbeeld’ selecteerde hij portretten van ouderen en bewoners van een verpleeghuis. Kwetsbare maar daarom niet minder mooie en zeer karakteristieke mensen, geschilderd met gevoel voor wat zich achter hun blik verbergt.

Willem Wernsen (Amersfoort 1954) is een sociaal fotograaf die zowel in zijn portretten als in zijn straatfotografie de gewone mens betrapt in al zijn ongepolijste schoonheid. Willem werkt in de traditie van Ed van der Elsken. Zelf zegt hij: "De mens probeer ik in al zijn schoonheid vast te leggen op een tijdloze en verhalende manier, in zwart-wit met zijn specifieke grijstinten. Mensen observeer ik met mijn ogen, ik fotografeer ze met mijn hart.”

Hun verschil in benadering en het contrast tussen kleur en zwart-wit maken van deze expositie zowel een confrontatie als een wederzijdse completering van een mensbeeld.