IK BEN...? deel 2

Op de Hof der Wonderen ontmoeten we elkaar rond inspirerende verhalen. Verhalen uit de bijbel soms, maar ook verhalen uit andere bronnen en niet te vergeten onze eigen verhalen.

Binnenkort willen we met elkaar kijken naar de tweede serie van de zeven beelden die Jezus in Johannes gebruikt om uit te leggen wie hij is. Het brood des levens, het licht der wereld, de goede herder, de deur voor de schapen, de opstanding en het leven, de weg de waarheid en het leven, en de ware wijnstok. Soms heel erg voor de hand liggende beelden, soms wat lastiger direct te duiden, maar altijd ontleend aan het oude testament en dus nooit zomaar uit de lucht gegrepen.

Marian Torenbeek, een glaskunstenaar bij ons in de buurt, aan de Sallandse kant de Regge, heeft van deze zeven ik-ben-woorden verbeeldingen in glas gemaakt en die mogen we gebruiken. Een prachtig vertrekpunt voor boeiende gesprekken over die specifieke uitspraken van Jezus.

Hoe kijken we daar zelf naar? Wat denken en voelen we bij deze beelden, (van Jezus en van Marian)? We hopen dat u ook uw eigen verhalen wilt vertellen of wilt delen wat u heeft gezien en gelezen rond deze beelden. Want we houden geen lezing, we delen wat we zien en ervaren. En daarbij is ieders inbreng even waardevol.

We beginnen om 19.30 uur met een kop koffie of thee. Van 19.45 tot 21.15 gaan we luisteren, kijken en delen. Daarna is er een glas wijn, bier of fris om nog even na te praten bij de houtkachel.

Om zinvol te kunnen praten en een beetje afstand te kunnen houden is er ruimte voor maximaal 12 deelnemers.

Datum: donderdag 24 februari
Locatie: Hof der Wonderen Piksenweg 42 7447 SE Hellendoorn
Kosten: EUR 4,00 per persoon per avond, dankzij een bijdrage door de commissie vorming en toerusting
Opgeven: jan@hofderwonderen.nl

Graag tot ziens
Kootje Stronkhorst en Jan Verhoek