Ingetogen beelden en uitbundige schilderijen

Vanaf half november tot en met 15 januari exposeren twee Goorse kunstenaars in Hof der Wonderen: beeldhouwer Rob Flink en schilder Patrick van den Burg.

Rob (1951) is van beroep muziektherapeut. Als kind maakte hij al levensgrote poppen maar zijn leven werd muziek. Tot hij met salonorkest Belle Epoque in 2008 speelde op de opening van een expositie van beeldhouwer Henny Zandjans. Rob was meteen verkocht, nam les en is er nooit meer weggeweest. Het resultaat is inmiddels een mooie collectie bronzen beelden die zich van aanvankelijke figuratieve werken langzamerhand heeft ontwikkeld tot abstracte sculpturen. Steeds meer laat Rob zich leiden door zijn gevoel en verbeeldt hij thema’s als passie, vertrouwen en genegenheid.

Patrick (1980) is van huis uit graficus, werkt als tandtechnicus maar zijn passie is het maken van abstracte schilderijen. Patricks werk kenmerkt zich steeds meer door een uitbundig kleurgebruik en de toepassing van dunne metalen platen waarop hij de verf aanbrengt. Dat zorgt voor spiegeling op bepaalde plekken in het werk en beïnvloedt ook de werking van de kleuren zelf. Patrick schildert veel in opdracht voor bedrijven en particulieren, maar maakt gelukkig ook vrij werk.